Autorid: Meditsiiniuudised , Meditsiiniuudised, mu.ee • 20. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Insuliinipumpade kasutamine on liiga vähe levinud

Neil, kellel on olemas insuliinipump, on vaja vähem näpu otsast veresuhkrut mõõta, sest pump annab märku, kui suhkur on liiga kõrge või madal.
Foto: Postimees/Scanpix
Hiljutises uuringus on kindlaks tehtud, et insuliinipumbaravi, mis on seotud parema glükeemilise kontrolliga I tüüpi diabeediga lastel ja noorukitel, kasutavad vähem kui pooled noorukid ning seda isegi mitmetes maailma rikkaimates riikides.

Teadlased võrdlesid patsiente, kes olid registreeritud aastatel 2010 kuni 2012 kolmes pediaatrilise I tüüpi diabeedi registris, millest üks hõlmas Saksamaad ja Austriat, teine Inglismaad ja Walesi ning kolmas USAd. Iga register sisaldas andmeid rohkem kui 10 000 lapse või teismelise kohta, vahendas Medscape.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708