15. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tamro: konkurentsiameti hinnang sunnib apteegituru regulatsiooni ümber vaatama

Tamro Baltics juhatuse esimees Leon Jankelevitsh
Foto: Julia-Maria Linna
Eesti ühe suurema ravimite kaubanduskontserni Tamro Baltics hinnangul sunnib konkurentsiameti karm hinnang hetkel kehtivale apteegituru regulatsioonile selle teema taas valitsuses ja riigikogus lauale tõstma, sest vastasel juhul ähvardab apteegivaldkonda juba nelja aasta pärast kaos.

Tamro toetab eelmisel nädalal konkurentsiametist valdkonna eest vastutavatele ministritele saadetud märgukirja, milles amet toob välja olulised puudujäägid mullu riigikogu kehtestatud apteegituru regulatsioonis ning selle ellu viimises. “Mõistame, et apteegituru regulatsioon on riigikogu ja sotsiaalministeeriumi jaoks kui kuum kartul, sest siin puuduvad lihtsad lahendused, kuid pea liiva alla peitmine ei lahenda vastuolusid, mis on juba täna esil ja muutuvad põletavaks juba nelja aasta pärast, kui regulatsioon jõustub. Nõustume konkurentsiameti arvamusega, et seaduse jõustumise korral kaasnevad tagajärjed on nii tarbijatele ja ravimite kättesaadavusele kahjulikud,” lausus Tamro Baltics juhatuse esimees Leon Jankelevitsh

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099