Raul Mill lahkub ametist

E-Tervise sihtasutuse juhatuse liige Raul Mill
E-Tervise sihtasutuse juhatuse liige Raul Mill

E-Tervise sihtasutuse nõukogu otsustas rahuldada sihtasutuse juhatuse liikme Raul Milli lahkumisavalduse alates 1. jaanuarist 2016. Nõukogu otsusega kuulutatakse välja avalik konkurss uue juhatuse liikme leidmiseks. Kuni uue juhataja määramiseni juhib sihtasutust ajutine kohusetäitja, kellega jätkatakse eile valitsuses heaks kiidetud e-tervise arendamist kokku lepitud viisil ja mahus.

E-tervise rakendumise puhul saab tulevikus parandada näiteks esmatasandi arstiabi kättesaadavust. E-tervis on vajalik nii nende patsientide puhul, kelle muresid saab lahendada kiiremini distantsilt kui ka nende jaoks, kes vajavad visiiti arstikabinetti. Vähenevad eelkõige need järjekorrad, mis on tekkinud infovahetuse barjääride tõttu. Euroopas on näiteid, kuidas e- lahendused aitavad mõne diagnoosi puhul suremust vähendada kuni 40% võrra.

 E-tervise strateegia käsitleb terviseandmete kvaliteeti ja taristut, isikustatud e-teenuseid ja personaalmeditsiini, terviklikku juhtumikäsitlust ja teenuste lõimimist, terviseteenuste tulemuslikkuse seiret ja analüüsi ning kaugteenuste arendamist.

 Heakskiidetud strateegia elluviimise rakenduskava koos rahastamisplaani ja vastutajatega esitatakse valitsusele 2016. aasta märtsikuus. Strateegia elluviimist juhib sotsiaalministeerium, mille juurde moodustatakse tegevusi koordineeriv e-tervise strateegianõukogu. Lisaks luuakse sotsiaalministeeriumi juurde tugev e-teenuste arendusmeeskond, kes koostöös tervisevaldkonna partnerite ning IT-rakendusüksustega nagu E-tervise SA tagab arenduste elluviimise. Järgmise viie aasta jooksul on plaanis tõsta investeeringud e-tervishoidu seniselt ühelt protsendilt kahele protsendile tervishoiu kogueelarvest ehk kuni 20 miljoni euroni aastas.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.