TÜ arstiteaduskond ei toeta kärpekava

Tartu ülikooli arstiteaduskonna dekaan Joel Starkopf
Tartu ülikooli arstiteaduskonna dekaan Joel Starkopf

16. detsembril toimunud Tartu ülikooli arstiteaduskonna nõukogu võttis kindlalt vastu seisukoha, et sotsiaalministeeriumi poolt kahele regionaalhaiglale tehtud personali kärpekohustus on ebamõistlik.

„On hästi teada, et Eesti riigi kulutused tervishoiule osakaaluna sisemajanduse kogutoodangust on ühed väiksemad Euroopas,“ ütleb nõukogu üleeile vastu võetud otsuses. „Seda arvestades ei saa arstiteaduskond nõustuda plaaniga kärpida tervishoiukulusid Eestis.“

Tartu ülikooli arstiteaduskonna dekaani Joel Starkopfi sõnul on eriti mõistetamatu valitsuse kava kärpida kulusid arstiõppe ja -teaduse jaoks keskse tähtsusega ülikoolihaiglas ning ülikooli strateegilises partnerhaiglas. „Tartu ülikooli arstiteaduskonna jaoks on raskesti mõistetav, mil viisil haiglatele suunatud personali kärpekohustus peaks üldse reaalselt vähendama valitsemiskulutusi. Riigi kulutused tervishoiule on ennekõike määratud haigekassa eelarvega, mitte ametikohtade arvuga haiglates, ning ministeeriumi kava reguleerida ametikohti haiglates ei vähenda sisulises tähenduses kuidagi valitsemiskulusid,“ ütles Starkopf.

Sotsiaalministeeriumi kavandatav tervishoiuvaldkonna tugiteenuste personalikärbe on planeeritud 2016. aastasse. Sotsiaalministeeriumi valitsemisala eeldatava kärpe koguarv on 235 teenistuskohta ning kärped puudutavad kõiki valdkonna asutusi, ka raviasutusi. Tartu Ülikooli Kliinikumis jääks koondamise tulemusel tööta 85 ja Põhja-Eesti Regionaalhaiglas 80 inimest.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.