30. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Akne vaevab nii lapsi kui ka täisealisi

Akne.
Foto: wikipedia
Akne on üks sagedasemaid nahahaigusi, esinedes üle 85% teismelistel ja üle 10% täiskasvanutel. Hinnanguliselt on iga viies dermatoloogilistest visiitidest seotud akne raviga, kirjutab dermatoloog Ene Mäestu.

Akne on üks sagedasemaid nahahaigusi, esinedes üle 85% teismelistel ja üle10% täiskasvanutel, hinnanguliselt on ligi 20% dermatoloogilistest visiitidest seotud akne raviga. Tänapäevaste arusaamade järgi ei ole akne enam kaugeltki mitte ainult teismeliste iseparanev haigus. Kuigi enamikel juhtudel väheneb akne aktiivsus murdeea lõpuks, on haiguse intensiivsus ja kestvus väga individuaalsed. Raskemad akne vormid esinevad sagedamini meestel, kuid naistel, kelle hormonaalne staatus elu erinevatel perioodidel muutub, esineb rohkem persisteerivat aknet, mis võib kesta kuni menopausini.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099