Wismari haiglas surmaga lõppenud juhtumi põhjus oli jälgimisviga

Tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon tuvastas, et Tallinnas Wismari haiglas 21. juunil ühe patsiendi surmaga lõppenud vahejuhtumi põhjus oli viga patsientide jälgimisel.

"Tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon arutas kõnealust juhtumit terviseameti palvel 19. novembril,» ütles sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Karel Hanni Postimees Tervisele.

Ekspertkomisjon juhtis Hanni sõnul tähelepanu sellele, et Wismari Haiglas ei tehtud raviviga, kuid viga mõlema patsiendi jälgimisel, kuna haiglaravil viibiva patsiendi julgeoleku eest vastutab haigla. Ekspertkomisjon tegi terviseametile ettepaneku kontrollida Wismari haigla vastavust ja valmisolekut endale ning teistele potentsiaalselt ohtlike patsientide ravimiseks.

«Haiglal on kohustus tagada haiglas viibivate patsientide julgeolek ja terviseseisundi jälgimine viisil, mis tagab õigeaegse sekkumise terviseseisundi muutumisel ja muuhulgas välistab enesevigastuse või ründe kaaspatsientide või personali suhtes,» ütles Hanni.

Selleks on tema sõnul vajalikud ehituslik-tehnilised meetmed, nagu jälgimispalatid, ohjeldusruumid ja vajadusel videojälgimine, piisav arv töötajaid ning käitumisjuhised. «Rahutute ja potentsiaalselt ohtlike patsientide poolse vägivalla ennetamine eeldab vastava strateegia ja protokolli väljatöötamist raviasutuses,» lisas Hanni.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.