Kuula artiklit
Autor: Violetta Riidas • 30. detsember 2015
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wismari haiglas surmaga lõppenud juhtumi põhjus oli jälgimisviga

Foto: Andras Kralla
Tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon tuvastas, et Tallinnas Wismari haiglas 21. juunil ühe patsiendi surmaga lõppenud vahejuhtumi põhjus oli viga patsientide jälgimisel.

"Tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon arutas kõnealust juhtumit terviseameti palvel 19. novembril,» ütles sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Karel Hanni Postimees Tervisele.

Ekspertkomisjon juhtis Hanni sõnul tähelepanu sellele, et Wismari Haiglas ei tehtud raviviga, kuid viga mõlema patsiendi jälgimisel, kuna haiglaravil viibiva patsiendi julgeoleku eest vastutab haigla. Ekspertkomisjon tegi terviseametile ettepaneku kontrollida Wismari haigla vastavust ja valmisolekut endale ning teistele potentsiaalselt ohtlike patsientide ravimiseks.

«Haiglal on kohustus tagada haiglas viibivate patsientide julgeolek ja terviseseisundi jälgimine viisil, mis tagab õigeaegse sekkumise terviseseisundi muutumisel ja muuhulgas välistab enesevigastuse või ründe kaaspatsientide või personali suhtes,» ütles Hanni.

Selleks on tema sõnul vajalikud ehituslik-tehnilised meetmed, nagu jälgimispalatid, ohjeldusruumid ja vajadusel videojälgimine, piisav arv töötajaid ning käitumisjuhised. «Rahutute ja potentsiaalselt ohtlike patsientide poolse vägivalla ennetamine eeldab vastava strateegia ja protokolli väljatöötamist raviasutuses,» lisas Hanni.

Wismari haiglas surmaga lõppenud juhtumi põhjus oli jälgimisviga
Kuula artiklit

Wismari haiglas surmaga lõppenud juhtumi põhjus oli jälgimisviga

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708