Ossinovski tõstis üles jälle vana teema: haigushüvitused töötukassa alla

Terviseminister Jevgeni Ossinovki koos haigekassa juhi Tanel Rossiga.
Terviseminister Jevgeni Ossinovki koos haigekassa juhi Tanel Rossiga.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul on kaalumisel, et seni haigekassast ehk ravikindlustuse arvelt makstavad haigushüvitised võiks kanda üle töötukassase ja maksta haigushüvitist töötuskindlustuse arvelt. Seda mõtet on pakkunud ka mitmed eelmised sotsiaalministrid, kuid asja pole sellest veel saanud.

Postimees kirjutab, et Ossinovski kavatseb vastava ettepaneku teha ka tervishoiu rahastamise jätkusuutlikkuse analüüsis, mis jõuab valitsusse märtsis. "See võimaldaks haigekassa tulemi miinust kahtlemata vähendada, kuna töötukassa tuleb on tugevalt positiivne," tõdes ta.

Haigushüvitiste arvelt vabaneks haigekassa eelarves umbes 100 mln euro suurune summa. Mullu suvel arutles samal teemal ka töötukassa nõukogu esimees Toomas Tamsar. Ta ütles, et haigushüvitised saaks teoreetiliselt viia haigekassast töötukassasse juhul, kui koos kuludega liiguksid sinna ka tulud.

Toona märkis Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Aivar Kokk ütles kommentaariks vaid seda, et praeguses koalitsioonileppes ei ole fikseeritud haigushüvitise maksmise üleviimist haigekassast töötukassasse. Samuti ei ole sellel teemal toimunud arutelusid riigikogu sotsiaalkomisjonis.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.