14. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ossinovski tõstis üles jälle vana teema: haigushüvitused töötukassa alla

Terviseminister Jevgeni Ossinovki koos haigekassa juhi Tanel Rossiga.
Foto: ÄP: Raul Mee
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul on kaalumisel, et seni haigekassast ehk ravikindlustuse arvelt makstavad haigushüvitised võiks kanda üle töötukassase ja maksta haigushüvitist töötuskindlustuse arvelt. Seda mõtet on pakkunud ka mitmed eelmised sotsiaalministrid, kuid asja pole sellest veel saanud.

Postimees kirjutab, et Ossinovski kavatseb vastava ettepaneku teha ka tervishoiu rahastamise jätkusuutlikkuse analüüsis, mis jõuab valitsusse märtsis. "See võimaldaks haigekassa tulemi miinust kahtlemata vähendada, kuna töötukassa tuleb on tugevalt positiivne," tõdes ta.Haigushüvitiste arvelt vabaneks haigekassa eelarves umbes 100 mln euro suurune summa. Mullu suvel arutles samal teemal ka töötukassa nõukogu esimees Toomas Tamsar. Ta ütles, et haigushüvitised saaks teoreetiliselt viia haigekassast töötukassasse juhul, kui koos kuludega liiguksid sinna ka tulud.Toona märkis Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Aivar Kokk ütles kommentaariks vaid seda, et praeguses koalitsioonileppes ei ole fikseeritud haigushüvitise maksmise üleviimist haigekassast töötukassasse. Samuti ei ole sellel teemal toimunud arutelusid riigikogu sotsiaalkomisjonis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708