Autor: Violetta Riidas • 18. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tervishoiusüsteemi võimalused linnastumise kiirteel

Confido üks juhte Kadi Lambot
Foto: Raul Mee
Sarnaselt inimestega liigub ka raviraha üha rohkem suurtesse keskustesse, tõdeti Meditsiin 2016 konverentsil.

Üks esimesi haiglaid, kes võrgustumisele jalgu jäi, oli Tapa haigla. Tegemist on 90ndate aastate keskel haigla töötajate poolt erastatud asutusega, mis reorganiseerus ja on saanud üsna hästi hakkama. Haigekassa tõmbas otsi koomale ja nii kadus haiglast 2002. aastal kirurgia ning 2007. aastal sisehaiguste osakond, kuigi viimane pidi kaduma alles 2015. “Väikeses kohas töötav raviasutus ei ole haigla, vaid tervisekeskus voodiosakonnaga, kus on üldarstid ja mõned hullud eriarstid,” ütles Tapa haigla peaarst Aivar Kuusik. Ta lisas, et neile on öeldud otse: ärge lootkegi – teie maht jääb pidevalt väiksemaks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708