28. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik plaanib residendid suunata tööle Ida-Virumaale

Töö- ja tervishoiuminister Jevgeni Ossinovski .
Autor: Raul Mee/ÄP

Sotsiaalministeerium töötab välja meetmeid, et soodustada arstide Ida-Virumaale tööle minemist, muu hulgas on kavas kohustada residente töötama Ida-Virumaa haiglates.

“Arutame praegu võimalust muuta arstitudengite residentuur Ida-Virumaal osaliselt kohustuslikuks. Ehk siis tahaksime seda, et kõik, kes õpivad Tartu ülikoolis arstiks, veedaksid mingi osa oma residentuuri ajast Ida-Virumaal. See täidaks kahte eesmärki. Esiteks jõuaks rohkem kõige moodsama väljaõppega meditsiinitöötajaid Ida-Virumaale, loodetavasti sellest paraneks üldine meditsiiniline praktika ja sidusus ülejäänud Eesti tervishoiusüsteemiga. Ja teiselt poolt, kui inimesed on mõnda aega residentuuri ajal Ida-Virumaal olnud, siis on ka suurem tõenäosus, et nad võiksid tulevikus sinna tööle jääda,” rääkis töö- ja tervishoiuminister Jevgeni Ossinovski esmaspäeval riigikogus Ida-Virumaa meditsiiniga seotud küsimustele vastates.

Artiklit saab täies mahus lugeda Põhjarannikust.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708