28. jaanuar 2016

Riik plaanib residendid suunata tööle Ida-Virumaale

Töö- ja tervishoiuminister Jevgeni Ossinovski .
Autor: Raul Mee/ÄP

Sotsiaalministeerium töötab välja meetmeid, et soodustada arstide Ida-Virumaale tööle minemist, muu hulgas on kavas kohustada residente töötama Ida-Virumaa haiglates.

“Arutame praegu võimalust muuta arstitudengite residentuur Ida-Virumaal osaliselt kohustuslikuks. Ehk siis tahaksime seda, et kõik, kes õpivad Tartu ülikoolis arstiks, veedaksid mingi osa oma residentuuri ajast Ida-Virumaal. See täidaks kahte eesmärki. Esiteks jõuaks rohkem kõige moodsama väljaõppega meditsiinitöötajaid Ida-Virumaale, loodetavasti sellest paraneks üldine meditsiiniline praktika ja sidusus ülejäänud Eesti tervishoiusüsteemiga. Ja teiselt poolt, kui inimesed on mõnda aega residentuuri ajal Ida-Virumaal olnud, siis on ka suurem tõenäosus, et nad võiksid tulevikus sinna tööle jääda,” rääkis töö- ja tervishoiuminister Jevgeni Ossinovski esmaspäeval riigikogus Ida-Virumaa meditsiiniga seotud küsimustele vastates.

Artiklit saab täies mahus lugeda Põhjarannikust.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708