6. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vähem und, rohkem süüa ja juua?

Sekundaarne söömine ja joomine suurendavad rasvusmise riski.
Foto: Andras Kralla/ÄP
Ajakirjas American Journal of Health Promotion avaldatud uuringu tulemused näitavad, et uneaja vähenemine alla seitsme tunni öö jooksul võib tähendada, et inimesed söövad ja joovad rohkem, mis omakorda soodustab rasvumist.

Seos lühikese uneaja ja rasvumise vahel on juba varasemast ajast teada, kuid antud uuring keskendus uuele uneaja ja rasvumise vahelise seose aspektile – kas lühike uni on seotud asjaoluga, et rohkem aega kulub sekundaarsele söömisele ja joomisele?

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708