Kuula artiklit
10. veebruar 2016
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omaste pöördumine: miks hukkus haiglasse pöördunud noor naine koos sündimata lapsega?

Foto: Scanpix/Caro
Pelgulinna naistekliiniku juht Piret Veerus kirjeldab selle nädala Eesti Ekspressis viimaste aastate kõige mustemat päeva oma kliinikus, kus hukkus lapseootel noor naine. ERRi saade "Pealtnägija" on kontaktis hukkunud naise omastega, kellel on haiglale ja kiirabile etteheiteid.

Eesti Ekspress avaldas sel nädalal Piret Veeruse nägemuse juhtunust (tasuline online-variant). Täna ilmus ERRi uudistelehele ka teise poole kirjeldus traagilisest päevast.

Väljavõte hukkunud naise ja lapse omaste kirjast "Pealtnägijale":

/.../ "27. jaanuari varahommikul ärkas noor, alla 30 aastane, seitsmendat kuud lapseootel naine valudega õlgades. Valu süvenes ja kiirgus õlgadest ka alakõhtu, muutudes kiiresti väljakannatamatuks, mistõttu palus naine oma abikaasal kutsuda kiirabi. Kõik nimetatud kaebused edastas naise abikaasa hädaabikõnes ka Häirekeskusele.

Kiirabi ootamise ajal ei suutnud naine valude tõttu ennast enam isegi mitte liigutada. Kohalejõudnud kiirabi üks töötajatest alustas visiiti kurtmisega, et miks ta peab komberdama mingis pimedas hoovis.

Tuppa jõudes käskis ta naisel ennast püsti ajada ja kommenteeris sinna juurde midagi sellist, et „Te olete noor ja peate suutma, kuidas te hakkama ei saa!“

Selle peale ütles naine, et ta ei ole kunagi tundnud nii suurt valu ja et isegi eelmise sünnituse valu on selle kõrval tühine. Kiirabile ütles naine kõike seda, mida tundis ja mida sai öeldud ka Häirekeskusele, et valu on õlgades ja alakõhus.

Üks kiirabi töötajatest kordas pidevalt, et tegemist on tavalise närvivaluga. Kuna naise abikaasa ei andnud järele ja pidevalt korrutades, et tegemist on ikkagi 29. nädalat lapseootel naisega ja seda palus, otsustati naine siiski kiirabiga haiglasse viia." /.../

Loe täismahus pöördumist "Pealtnägija" kodulehel.

 

Omaste pöördumine: miks hukkus haiglasse pöördunud noor naine koos sündimata lapsega?
Kuula artiklit

Omaste pöördumine: miks hukkus haiglasse pöördunud noor naine koos sündimata lapsega?

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708