Kuula artiklit
12. veebruar 2016
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meedikute ühispöördumine: teeme andmed avalikuks!

Foto: Postimees/Scanpix
Mitmed meedikute erialaseltsid ja patsientide ühendus on teinud värskelt ühispöördumise riigi poole, milles tehakse ettepanek avaldada arstide registris terviseametis märksa rohkem andmeid kui seni on.

Initsiatiiv on ka seekord tulnud Eesti Arstide Liidult, kelle ettepanekutele tervishoiutöötajate kvalifikatsiooni ja professionaalset tegevuse andmete avalikustamise kohta on alla kirjutanud tervishoiutöötajate kutseliidu, õdede, ämmaemandate ja hambaarstide kutseliitude juhid, samuti patsientide liidu juht Kaido Kolk.

Kui praegu on terviseameti registrist võimalik näha vaid arsti eriala, koodi ja seda, kus ta töötab (seda vaid juhul, kui tööandja ise on vastavad andmed esitanud), siis arstide, õdede, ämmaemandate ja hambaarstide kutseliitude juhtide ühispöördumises on toodud veel ca 15 punkti, mis peaksid olema arvesse võetud.

Näiteks peaks olema kirjas, millise riigi millises õppeasutuses ja millal tervishoiutöötaja on eriala omandanud, andmed tema pädevuskoolituste kohta, perearsti teeninduspiirkond ja nimistu piirsuurus, mittetöötavate pensionäride juures peakski olema märge "mittetöötav pensionär", residentide puhul vastav märge, samuti näiteks terviseameti otsus, kui tervishoiutöötaja registreering on peatatud. 

Lähemalt saab dokumendida, mis saadeti terviseametisse 8. veebruaril, tutvuda siit.

Meedikute ühispöördumine: teeme andmed avalikuks!
Kuula artiklit

Meedikute ühispöördumine: teeme andmed avalikuks!

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708