Autor: Kadi Heinsalu • 27. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muusikaga rasketest haigustest terveks

Foto: Meeli Küttim
Rahvusvahelise muusikaõppeplatvorm Meludia soodustab muusikalise kuulmise kõrval ka haigete paranemist. Heakskiitu on Meludia saanud nii neuroloogide kui ka patsientide poolt.

Seetõttu on loodud Meludia Medicine haru, mis teeb koostööd maailma tippneuroloogidega. Tegemist on peamiselt insuldi, Alzeimeri ja kuulmispuuetega patsientide ravi ja taastusraviga. Samuti lastega, kes saavad esmakordselt kuulmisimplantaadi ja alustavad kuulmise treenimist. Seda on lihtsam teha Meludia keskkonna abil. Eelmise aasta lõpus oli keskkonnas üleval 600 erinevat harjutust, lähiaastal lisandub 200. Arstidega koostöös on väljatöötamisel eraldi harjutuste grupid, mille mõju on katsetuste faasis osutunud kõige efektiivsemaks. Tegemist on perpektiivika ja samas lihtsa ravimeetodiga mitme tõsise haiguse taastumisprotsessis. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708