Autor: Mirjam Esperk • 1. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haiglaapteekide selts koostas heade tavade dokumendi

Haiglaapteegid hakkavad järgima haiglafarmaatsia hea tava dokumenti.
Foto: Raul Mee / ÄP
Eesti Haiglaapteekrite Seltsi (EHAS) üldkogul 2015.aasta detsembris võeti vastu dokument Eesti haiglafarmaatsia head tavad. Tegemist on alusdokumendiga, mis seab üldised põhimõtted kvaliteetsele ja kaasaegsele haiglaapteegi teenusele ning määratleb haiglaapteekri rolli selles.

Haiglafarmaatsia heades tavades deklareeritakse, et igas haiglas peab olema kättesaadav haiglaapteegi teenus või vähemalt haiglaproviisor, kes tegeleb ravimite käitlemise järelevalve ning haigla tervishoiutöötajate ja patsientide ravimialase nõustamise ja koolitamisega. Lisaks käsitletakse ravimite käitlemise, valmistamise, õppe- ja teadustegevusega, kommunikatsiooni ning eetikaga seotud aspekte.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708