2. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algab infopäevade sari „Alkoholi liigtarvitava patsiendi käsitlus – ravijuhendist praktikasse“

Infopäeval saab kuulda, kuidas aidata võidelda alkoholismi vastu.
Autor: Veiko Tõkman / ÄP

Homme algab Tartus Tervise Arengu Instituudi (TAI) korraldatud infopäevade sari „Alkoholi liigtarvitava patsiendi käsitlus – ravijuhendist praktikasse“.

Neljas Eesti linnas läbiviidaval infopäeval tutvustatakse ravijuhendit ning räägitakse psühhiaatri, perearsti, psühholoogi, õe, sotsiaaltöötaja ja teiste spetsialistide rollist alkoholi liigtarvitava patsiendi käsitluses. Antakse ülevaade ka programmi „Kainem ja tervem Eesti“ tegevustest ning üldarstiabi osutaja võimalustest panustada alkoholi liigtarvitamise vähendamisse Eestis.

Infopäevad leiavad aset homme Tartus Ahhaa keskuses, 4. märtsil Tallinnas Park Inn by Radisson Meriton Spas, 10. märtsil Pärnus Strandi konverentsikeskuses ning 11. märtsil Jõhvi kontserdimajas.

2015. aasta lõpus valmis TAI juhtimisel ravijuhend „Alkoholitarvitamise häirega patsiendi käsitlus“ ning koos sellega ka peagi ravijuhendite nõukojas heaks kiidetav patsiendijuhend. Lähtuvalt ravijuhendist on arendamisel kaks alkoholi liigtarvitavatele patsientidele suunatud teenust - alkoholi liigtarvitamise varajane avastamine ja lühisekkumine ning alkoholitarvitamise häire ravi. Teenuse osutajateks on sõltuvalt patsiendi probleemist kas üldarstiabi või eriarstiabi osutajad.

Tartu infopäeval räägib perearsti rollist alkoholi liigtarvitava patsiendi käsitluses perearst Ruth Kalda. Kolmel järgneval infopäeval saab samal teemal rääkimas kuulata doktor Helen Lasni Tallinna Perearstide Seltsist. Alkoholitarvitamise häire ravist ja erinevate osapoolte rollist raviprotsessis räägib Tallinnas ja Jõhvis LTKH arst Andres Lehtmets, Tartus ja Pärnus saab samal teemal kuulata doktor Teelia Rolkot Tartu ülikoolist. Alkoholi liigtarvitamise varajasest avastamisest ja lühisekkumisest räägib täpsemalt Liina Üksik.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708