TAI: 2015. aasta IV kvartalis oli arstide vastuvõttude arv võrdne III kvartaliga

Tervisestatistika ja terviseuuringute andmebaasis avaldati arsti ambulatoorsete vastuvõttude ja koduvisiitide 2015. aasta IV kvartali andmed ja sama aasta esialgsed kokkuvõtted.

Sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud arsti vastuvõttude üldarv näitas, et 2015. aasta IV kvartali arsti vastuvõttude arv võrreldes sama aasta III kvartaliga ei muutunud, teatas Tervise Arengu Instituut. See tähendab, et elimineerides erinevused kvartalite tööpäevade arvus ja regulaarselt korduvate hooajaliste tegurite mõjud, teostasid arstid IV kvartalis sama palju vastuvõtte, kui eelneval kvartalil. Siinjuures suurenes vastuvõttude arv ligi viiendiku võrra radioloogidel ja plastikakirurgidel ning vähenes sisehaiguste arstidel (9%) ja kardiovaskulaarkirurgid (7%).

Samuti ei muutunud perearsti vastuvõttude üldarv võrreldes eelmise kvartaliga. Seejuures tegid perearstid nii Tartu linnas kui Võru maakonnas üle 5% rohkem vastuvõtte ning Järva -ja Saare maakonnas vähem vastuvõtte, vastavalt 14 ja 12 protsenti võrreldes III kvartaliga.

Arsti ambulatoorsete vastuvõttude arv suurenes 2015. aastal 1,2% võrreldes 2014. aastaga. Seejuures tõusis perearsti vastuvõttude arv 3,0% ja hambaarstide vastuvõttude arv vähenes 0,7%.

Ametiti tõusis 2015. aastal enim näo-lõualuukirurgi vastuvõttude arv, mida tehti 1,5 korda rohkem kui eelmisel aastal. Lisaks on ambulatoorsete vastuvõttude arv tõusnud hematoloogidel 11,5% ja erakorralise meditsiini arstidel 9% ning langenud pediaatritel 12,5%.

Arsti koduvisiitide üldarv vähenes 2015. aastal 4,7% võrreldes eelmise aastaga. Seejuures tegid perearstid 3616 (9%) koduvisiiti vähem ja eriarstid 1486 (27%) koduvisiiti rohkem kui eelmisel aastal. Kui kahel eelneval aastal oli arstide koduvisiitide langus ligi 20% aastas, siis käesoleval aastal on koduvisiitide arvu langus olnud oluliselt väiksem.

Lõplikud andmed avaldatakse 26.10.2016.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.