7. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kumb on parem, kas geneeriline või originaalravim?

Foto: Postimees/Scanpix
Konverentsil Kliinik 2016 arutlesid geneeriliste ja originaalravimite teemal arstid ja teadlased. Kokkuvõtteks leidsid nad, et geneeriline ravim ei ole originaalravimist kehvem.

Tartu Ülikooli farmaatsia instituudi dotsent Karin Kogermann selgitas, et geneeriline ravimpreparaat sisaldab sama raviainet, samas annuses, samas ravimvormis ja samas manustamisviisis kui originaalpreparaat. "Selle puhul on tootjal vaja tõestada, et see on terapeutiliselt bioekvivalentne. Oodatakse, et see oleks ka farmatseutiliselt ekvivalentne. Biosaadavus pärast sama annuse manustamist peab jääma kindlasse vahemikku võrreldes originaaliga," selgitas Kogermann.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708