Retseptiõigusega õdede andmebaas on täienenud

Tõrvas töötav retseptiõigusega pereõde Marge Udras.
Tõrvas töötav retseptiõigusega pereõde Marge Udras.

Terviseameti registrist võib hetkeseisuga leida seitsme retseptiõigusega pereõe nimed.

1.märtsil said pereõed osade ravimite korduvretseptide kirjutamise õiguse. Perearsti määratud ravi jätkamise õiguse saaid üksnes need pereõed, kes on läbinud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna täienduskeskuse 120-tunnise täiendkoolituse kliinilises farmakoloogias.

Kokku lõpetas esimese pereõdede täiendkursuse paar aastat tagasi 19 inimest, kuid paljud neist ei ole veel terviseametis oma uut kutsetunnistust registreerinud. Kolmele esimesele retseptiõigusega pereõele, kes enda nime terviseametis registreerinud olid, kinkis Meditsiiniuudiste toimetus Meditsiiniuudiste tellimuse aasta lõpuni. Kolm esimest registris leitavat retsepriõigusega õde olid Tallinnas töötav pereõde Irina Tohus, Tõrvas töötav pereõde Marge Udras ja Imavere pereõde Inga Okas. Kaks viimast on seejuures hariduselt velskrid, kellel kunagi retseptiõigus oli, kuid reformide käigus kadus.

Lähemalt saab pereõdede retseptiõiguse teemal lugeda ka 22. märtsil ilmuvast Meditsiiniuudiste paberlehest.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.