16. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haigekassa uurib diabeetikute liikumist süsteemis

Vereproovi võtmine diabeetikult.
Foto: Postimees/Scanpix
Haigekassa alustas Maailmapanga analüüsi tulemustest lähtuvalt perearstide seas sihtvalikuga uuringut. Eesmärk on selgitada, kui põhjendatud on perearstide antud suunamiskirjad endokrinoloogile II tüüpi diabeediga haigete puhul.

Kontrolli käigus töötatakse läbi 500 ravijuhtu. Sihtvaliku eesmärgiks on saada ülevaade II tüüpi diabeedi diagnoosiga patsientide käsitlusest esmatasandil ja ambulatoorses eriarstiabis, selgitas haigekassa avalike suhete osakonna juht Katrin Romanenkov.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708