Pressiteade

Liikumispuudega inimesed: esimesed kogemusnõustajad on valmis teenust pakkuma

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit viis läbi kogemusnõustajate täiendkoolituse liikumispuudega inimestele.
Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit viis läbi kogemusnõustajate täiendkoolituse ...

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit viis läbi kogemusnõustajate täiendkoolituse liikumispuudega inimestele.

Reedel, 18. märtsil kell 15 Tallinna Puuetega Inimeste Koja tegevuskeskuses (Endla 59, Tallinn) saavad sellekohase kutsetunnistuse 16 koolituse edukalt läbinud inimest.

„Teame, kui vajalik on kogemusnõustamise teenus puudega inimeste töölerakendumisel töövõimereformi raames ja teame ka seda, et nõudlus teenuse järele on suurem kui töötukassa ja teised asjaomased organisatsioonid suudavad pakkuda. Seepärast on mul koolitajana väga hea meel, et 18. märtsil saab esimene kogemusnõustajate täienduskoolituse õppekava läbinud liikumispuudega kogemusnõustajate õpperühm kutsetunnistused, “ ütles koolitaja Tiia Tamm.

„Kõik need inimesed on väga võimekad ja motiveeritud kogemusnõustamisteenuse pakkujad. Usun, et nad annavad oma teadmiste-oskuste ja hoolivusega olulise panuse puudega inimeste tööhõive ja toimetuleku edendamisel.“

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu poolt käesoleva aasta 1. veebruarist 18. märtsini läbiviidud kogemusnõustaja täienduskoolituse õppekava „Kogemusnõustaja koolitus“ maht oli 117 akadeemilist tundi, millest praktika moodustas 84,5 tundi.

Õppekava läbinud tunnevad ja teavad:

  • sotsiaalala eetikakoodeksit;
  • valdkonna taastumisteooriaid, nõustamis- ja kriisiteooriaid;
  • kogemusnõustamise valdkonnaga seonduvaid ravi-, rehabilitatsiooni-, tööturu- ja toetavate teenuste süsteeme (sh kogemusnõustamise teenuse kirjeldust ja teenuse finantseerimise korda sotsiaalse ja tööalase rehabilitatsiooni raames).

Õppekava läbinud omavad isiklikku positiivset taastumise kogemust ja neil on omandatud oskused pakkuda kogemusnõustajana teenust töötukassa ja rehabilitatsiooniasutuste klientidele. Sotsiaalkaitseministri määrusega kinnitatud koolituskava hakkas kehtima 1. jaanuarist 2016. Seega on need esimesed liikumispuudega inimesed Eestis, kellel on õigus osutada kogemusnõustamise teenust.

Koolitajad olid Tiia Tamm, PhD; Tiina Naarits-Linn, MA ja Tiia Sihver, MA.

Täienduskoolituse läbiviimist rahastas Euroopa Sotsiaalfond projekti 2014-2020.2.02.001.01.15-0002 raames.

Lisa kommentaar

  • Pressiteade

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.