17. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liikumispuudega inimesed: esimesed kogemusnõustajad on valmis teenust pakkuma

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit viis läbi kogemusnõustajate täiendkoolituse liikumispuudega inimestele.
Autor: Scanpix/Caro

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit viis läbi kogemusnõustajate täiendkoolituse liikumispuudega inimestele.

Reedel, 18. märtsil kell 15 Tallinna Puuetega Inimeste Koja tegevuskeskuses (Endla 59, Tallinn) saavad sellekohase kutsetunnistuse 16 koolituse edukalt läbinud inimest.

„Teame, kui vajalik on kogemusnõustamise teenus puudega inimeste töölerakendumisel töövõimereformi raames ja teame ka seda, et nõudlus teenuse järele on suurem kui töötukassa ja teised asjaomased organisatsioonid suudavad pakkuda. Seepärast on mul koolitajana väga hea meel, et 18. märtsil saab esimene kogemusnõustajate täienduskoolituse õppekava läbinud liikumispuudega kogemusnõustajate õpperühm kutsetunnistused, “ ütles koolitaja Tiia Tamm.

„Kõik need inimesed on väga võimekad ja motiveeritud kogemusnõustamisteenuse pakkujad. Usun, et nad annavad oma teadmiste-oskuste ja hoolivusega olulise panuse puudega inimeste tööhõive ja toimetuleku edendamisel.“

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu poolt käesoleva aasta 1. veebruarist 18. märtsini läbiviidud kogemusnõustaja täienduskoolituse õppekava „Kogemusnõustaja koolitus“ maht oli 117 akadeemilist tundi, millest praktika moodustas 84,5 tundi.

Õppekava läbinud tunnevad ja teavad:

- sotsiaalala eetikakoodeksit;

- valdkonna taastumisteooriaid, nõustamis- ja kriisiteooriaid;

- kogemusnõustamise valdkonnaga seonduvaid ravi-, rehabilitatsiooni-, tööturu- ja toetavate teenuste süsteeme (sh kogemusnõustamise teenuse kirjeldust ja teenuse finantseerimise korda sotsiaalse ja tööalase rehabilitatsiooni raames).

Õppekava läbinud omavad isiklikku positiivset taastumise kogemust ja neil on omandatud oskused pakkuda kogemusnõustajana teenust töötukassa ja rehabilitatsiooniasutuste klientidele. Sotsiaalkaitseministri määrusega kinnitatud koolituskava hakkas kehtima 1. jaanuarist 2016. Seega on need esimesed liikumispuudega inimesed Eestis, kellel on õigus osutada kogemusnõustamise teenust.

Koolitajad olid Tiia Tamm, PhD; Tiina Naarits-Linn, MA ja Tiia Sihver, MA.

Täienduskoolituse läbiviimist rahastas Euroopa Sotsiaalfond projekti 2014-2020.2.02.001.01.15-0002 raames.

Autor: Pressiteade

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708