23. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mis lühendaks eriarstiabi järjekordasid?

Patsiendid.
Foto: ÄP/Raul Mee
Kas eriarstiabi pikkasid järjekordasid on võimalik vähendada? Millise võluvitsaga? Küsisime neljalt tervishoiuspetsialistilt nägemusi võimalike lahenduste kohta.

Tervishoiueksperdi Georg Männiku hinnangul tuleb Eestis oluliselt tõsta esmatasandi võimekust. "Tegelik probleem on aga see, et esmatasand ja eriarstiabi on arendadatud erinevate sotsiaal-majanduslike põhimõtete kohaselt ja seetõttu tervishoiuteenuste osutamise järjepidevust ning terviklikku haldamist ette näha ei ole," rääkis Männik.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708