Autor: Violetta Riidas • 7. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HIV ravi katkestanu võib edaspidi tasuta ravita jääda?

HIV-kiirtestimine
Foto: Julia-Maria Linna
HIV-positiivsete huvisid esindava vabaühendusena tunneb Eesti HIV-positiivsete Võrgustik (EHPV) muret seoses Eesti Vabariigi Sotsiaalministeeriumi otsusega lisada patsiendi teavitamise vormi sisse säte antiretroviirusravi (ARV-ravi) võimalikust katkestamisest arsti või ravikonsiiliumi otsusega (teavitatud nõusoleku punkt 5) ja tegi ministeeriumi poole pöördumise.

Teavitatud nõusoleku punkt 5 sätestab: “olen teadlik, et ravi jaoks vajalikud ravimid on minu jaoks tasuta seni, kuni järgin raviskeemi nõuetekohaselt; raviskeemist kinnipidamist hindab arst ja vajadusel ravikonsiilium, kellel on õigus korduvate raviskeemi rikkumiste korral tasuta ravimite andmine lõpetada; sellisel juhul saab ravi jätkata ravimeid retsepti alusel ja tasu eest apteegist ostes.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708