11. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kulutused ravimitele on 10 aastaga tunduvalt suurenenud

Foto: Maris Ojasuu/ÄP
Ravimiameti dokumendist „Ülevaade apteekide tegevusest aastal 2015“ selgub, et apteegikülastajate kulutused on aastate jooksul sujuvalt peaaegu kahekordistunud.

Ravimite käive üld- ja haiglaapteekides oli 2015. aastal kokku 301 miljonit eurot. Jagades selle summa kõigi Eesti elanike vahel saadi üldised kulutused ravimitele ühe elaniku kohta, mis olid ligikaudu 229 eurot aastas, millest 178 eurot elaniku kohta läheb kirja üldapteekide arvelt ning 52 eurot elaniku kohta haiglaapteekidest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708