Kuula artiklit
12. aprill 2016
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zika viirus on USA arstide hinnangul hirmsam, kui arvati

Zika viirust edasi kandev Aedes Aegypt'i ehk metsasääsk.
Foto: Internet
Ameerika ühendriikide nakkushaiguste keskuse arstide hinnangul on Zika viirus hirmsam, kui nad varem arvasid ning USA peab senisest enam panustama selle tõkestamiseks.

Ameerika ühendriikide haiguste ennetamise ja tõrjekeskuse, lühendiga CDC tähistatud valitsusameti hingamisteede- ja immuniseerimiskeskuse direktori Anne Schuchati sõnad olid sellised, mida nakkushaiguste uurija suust vist keegi kuulda ei taha, vahendasid ERR-i raadiouudised. "Kõik, mida nad on Zika viiruse juures uurinud on, tundub hirmsam, kui me varem arvasime," sõnas ta.

Zika viirus pole täiskasvanud inimeste jaoks nii murettekitav kui mõned teised hirmsad haigused, kuid tekitab rasedate naiste loodetele eluaegseid komplikatsioone - neist on kõige enam räägitud mikrotsefaaliast ehk tavapärasemast väiksema koljuga sündinud lastest.

Kuid Schumani sõnul on viirus seotud ka enneaegse sündimisega, nägemismurede ja muude probleemidega. Lisaks kõigele muule - viirus võib mõjutada loodet mitte ainult konkreetsel raseduse trimestril, vaid on ohtlik suurema osa raseduse perioodist.

Ametnikud: kardame Puerto Ricos haiguspuhangut

Praegu kestev haiguspuhang on siiani jätnud Ameerika ühendriigid suuresti puutumata, kuid see võib muutuda, sest viirust kannavad ja levitavad nimelt sääsed, kes kevadilmade soojenedes hakkavad levima ekvaatorist üha kaugemale põhja poole.

Nakkuskeskuse sõnul on viirust edasi kandev Aedes Aegypt'i ehk metsasääsk levinud Ameerika ühendriikides kolmekümnes osariigis, mis võib tekitada ka USAs suurema nakkusohu.

Samas on USA niinimetatud territooriumitel - näiteks Puerto Ricos, Neitsisaartel ja Ameerika Samoas juba sadu juhtumeid registreeritud. Nakkuskeskuse ametnikud ütlesid, et nad pelgavad Puerto Rico puhul, et lähiajal jõuavad haigusjuhtumid sadade tuhandeteni, mis omakorda tähendab sadu komplikatsioonidega sündinud imikuid.

Loe täismahus ERR Novaatorist.

Zika viirus on USA arstide hinnangul hirmsam, kui arvati
Kuula artiklit

Zika viirus on USA arstide hinnangul hirmsam, kui arvati

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708