19. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohtumine riikliku lepitajaga lükkub edasi

Riikliku lepitaja kohusetäitja Henn Pärn.
Autor: Erik Prozes/ÄP

Riikliku lepitaja kohusetäitja Henn Pärn andis osapooltele teada, et homme hommikuks plaanitud kohtumine lükkub edasi.

"Eesti Haiglate Liit on saatnud riiklikule lepitajale teatise, milles annab teada, et seoses Haiglate Liidu juhatuse koosoleku toimumisega samal päeval ei ole neil võimalik kohtumisel osaleda. Arvestades eelnevat, jätab riikliku lepitaja kt 20. aprilliks 2016 kella 9.30-ks kokku kutsutud kohtumise ära. Uue kohtumise aja teatame nii kiiresti kui võimalik," seisab arstide liidu koduleheküljel avaldatud teatises. 

Arstide liit, tervishoiutöötajate kutseliit ja õdede liit teavitasid 24. märtsil enda vastuses tööandjatele, et ei saa tööandjate pakkumist vastu võtta ning pöörduvad riikliku lepitaja poole, sest juba mitmendat aastat sisaldas see tervikliku kollektiivlepingu asemel ainult palganumbreid, jättes välja kõik töö- ja puhkeaega, öötöö, puhkepäevadel tehtava töö ja ületunnitöö hüvitamist, valveaega, puhkust ning täienduskoolitust käsitlevad punktid. 

Samuti ei võimalda töövõtjate hinnangul pakutud tunnitasu alammäärad tagada Eesti raviasutuste jaoks piisavat ja motiveeritud meditsiinilist personali. Näiteks ei jõua õdede kuupalk 2017.aastal isegi 2015.aasta Eesti keskmise palgani.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708