Kohtumine riikliku lepitajaga lükkub edasi

Riikliku lepitaja kohusetäitja Henn Pärn.
Riikliku lepitaja kohusetäitja Henn Pärn.

Riikliku lepitaja kohusetäitja Henn Pärn andis osapooltele teada, et homme hommikuks plaanitud kohtumine lükkub edasi.

"Eesti Haiglate Liit on saatnud riiklikule lepitajale teatise, milles annab teada, et seoses Haiglate Liidu juhatuse koosoleku toimumisega samal päeval ei ole neil võimalik kohtumisel osaleda. Arvestades eelnevat, jätab riikliku lepitaja kt 20. aprilliks 2016 kella 9.30-ks kokku kutsutud kohtumise ära. Uue kohtumise aja teatame nii kiiresti kui võimalik," seisab arstide liidu koduleheküljel avaldatud teatises. 

Arstide liit, tervishoiutöötajate kutseliit ja õdede liit teavitasid 24. märtsil enda vastuses tööandjatele, et ei saa tööandjate pakkumist vastu võtta ning pöörduvad riikliku lepitaja poole, sest juba mitmendat aastat sisaldas see tervikliku kollektiivlepingu asemel ainult palganumbreid, jättes välja kõik töö- ja puhkeaega, öötöö, puhkepäevadel tehtava töö ja ületunnitöö hüvitamist, valveaega, puhkust ning täienduskoolitust käsitlevad punktid. 

Samuti ei võimalda töövõtjate hinnangul pakutud tunnitasu alammäärad tagada Eesti raviasutuste jaoks piisavat ja motiveeritud meditsiinilist personali. Näiteks ei jõua õdede kuupalk 2017.aastal isegi 2015.aasta Eesti keskmise palgani.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.