Linnavalitsus kinkis Kaitseliidu Tallinna malevale kiirabiauto

Tallinna linnavalitsus kinkis Kaitseliidu Tallinna malevale kiirabiauto.
Tallinna linnavalitsus kinkis Kaitseliidu Tallinna malevale kiirabiauto.

Täna, 6. mail toimus Tallinna Kiirabis pidulik sündmus, mille käigus kinkis Tallinna linnavalitsus Kaitseliidu Tallinna malevale kiirabiauto.

Tallinna linnavolikogu otsuse kohaselt võõrandati Kaitseliidule tasuta kiirabiauto Volkswagen Transporter Kasten koos juurdekuuluva aparatuuriga.

Kaitseliidu Tallinna malev pöördus 21. märtsil 2016 taotlusega Tallinna Kiirabi poole ja palus kinkida neile kiirabis enam mitte kasutusel olevat, kuid töökorras kiirabiauto koos juurdekuuluva aparatuuriga.

"Kaitseliidu edukuse määrab eelkõige ühiskondlikult tegusate ja asjatundlike inimeste kaasatus riigikaitsesse, mis suurendab tavainimeste turvatunnet ja heaolu. Aastast 2014 on kaitseliitu astunute arv kolmekordistunud. Pingelise eelarve tõttu on raske varustada vajalike vahendite ja tehnikaga üha uusi liikmeid. Eriti tuntakse puudust meditsiinisõidukitest," kirjutas avalduses malevapealik, kolonelleitnant Lauri Abel.

Tallinna Kiirabil oli selline töökorras kiirabiauto olemas, mida aga ei saanud tehnilistel põhjustel enam kiirabis kasutada, sest auto tehnika on vananenud ja varustus ei ühildu ülejäänud kiirabi varustusega. Autol puuduvad ka sidevahendid häirekeskusega suhtlemiseks.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on tal väga hea meel, et Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti valitsemisel ja Tallinna Kiirabi bilansis olnud sõiduk saab nüüd uue elu kaitseliidus ja on vajalik riigikaitsele.

Kaitseliidu esindajate sõnul on kiirabiauto väga vajalik just suuremate õppuste puhul, kus võib juhtuda erineva raskusastmega vigastusi.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.