Autor: Violetta Riidas • 19. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tasulise teenuse hinna kujundab turg ja arsti motivatsioon

Patsiendid.
Foto: ÄP/Raul Mee
6. aprillil TV3 eetris olnud “Minu imelise muutumise” erisaade oli noorest rinnavähiga naisest, kes muu hulgas rääkis, et oli pidanud ise oma ravi Ida-Tallinna Keskhaiglas kinni maksma. Temas tekitas hämmingut erinevus selles, mis maksis uuringu eest tema ja kui palju maksis sama teenuse eest haiglale haigekassa.

Noorele naisele esitatud arved olid umbkaudu kolm korda suuremad sellest, mida haigekassa oli haiglale sama protseduuri eest maksnud. Nii pidi naine enda sõnul maksma näiteks kompuuteruuringu eest 192 eurot, kuigi haigekassa maksis haiglale sama teenuse eest 63 eurot. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708