24. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vähirakkude vastu tervete inimeste rakkudega

Foto: Internet
Uuring näitas, et kui inimese enda rakud ei suuda vähiga võidelda, võivad sellega hakkama saada teise inimese omad.

Hollandi ja Norra teadlaste katsed näitasid, et kui vähirakkudest pärinev DNA segada tervetelt inimestelt võetud immuunrakkude sekka, tekib tervete inimeste rakkudes vastureaktsioon, kajastab Postimees. Lihtsustatult öeldes, said tervete inimeste rakud aru, et sissetungijatega tuleb võidelda. Hollandlaste ja norralaste eksperimendid näitasid, et kui vähirakkude DNAga segatud tervete inimeste rakud vähihaigete immuunrakkude juurde lisati, "õpetasid" võõrad rakud teiste inimeste endi rakkudele vähiga võitlemist. Uuringu tulemused avaldati eelmisel nädalal ajakirjas Science.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708