Vähirakkude vastu tervete inimeste rakkudega

Uuring näitas, et kui inimese enda rakud ei suuda vähiga võidelda, võivad sellega hakkama saada teise inimese omad.

Hollandi ja Norra teadlaste katsed näitasid, et kui vähirakkudest pärinev DNA segada tervetelt inimestelt võetud immuunrakkude sekka, tekib tervete inimeste rakkudes vastureaktsioon, kajastab Postimees. Lihtsustatult öeldes, said tervete inimeste rakud aru, et sissetungijatega tuleb võidelda. Hollandlaste ja norralaste eksperimendid näitasid, et kui vähirakkude DNAga segatud tervete inimeste rakud vähihaigete immuunrakkude juurde lisati, "õpetasid" võõrad rakud teiste inimeste endi rakkudele vähiga võitlemist. Uuringu tulemused avaldati eelmisel nädalal ajakirjas Science.

«Ühest küljest näitab see, et vähihaigete immuunsust on võimalik parandada, teisalt et vähirakkudes endis on aspekte, mida saame ära kasutada,» ütles üks uuringu autoreid, Ton Schumacher Hollandi Vähi Instituudist.

Science ajakirjas ilmunud artikkel on leitav siit.

Loe uudist täismahus Postimehest.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.