25. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ossinovski: kes seisab patsiendi huvide eest?

Töö- ja tervishoiuminister Jevgeni Ossinovski.
Foto: Raul Mee/ÄP
Kliinikumi kevadkonverentsil esines kõnega tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. Minister tõstatas küsimuse, kas meditsiinisüsteem teeb kõik, mis võimalik patsiendi heaolu nimel.

 „Oma ametiaja algusest peale on mul olnud põhimõtteline küsimus, mida olen kasutanud testküsimusena – kes seisab patsiendi huvide eest. Loomulikult meedikud,“ rääkis terviseminister Jevgeni Ossinovski. Minister tõstatas küsimuse, kas aga see süsteem, mis meedikute ümber on, on nendega ikka nendega samal pool - haiglad, haigekassa, ministeerium ning kinnitas, et see küsimus ja probleem ei ole meditsiinile ainuomane. „Suurte süsteemide eripäraks on see, et toimimise viisiks saab ratsionaalsus – tehakse otsuseid, mis annavad süsteemis parima tulemuse, aga süsteemist väljaspool ei pruugi need tulemused nii head olla,“ rääkis Ossinovski.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708