27. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Islamiusk - mida peaks arstid Eestis sellest teadma?

Islaminaised Berliinis.
Foto: Postimees/Scanpix
Islamikoguduse liige Ere Tuunas tegi reedel kiirabiliidu konverentsil peetud ettekandes ülevaate islami usundist ning probleemidest, millega arstid võivad seoses islamiga kokku puutuda.

„Inimesed on erinevad, moslemid on erinevad. Osadel ei ole probleeme arstidega, samas jälle osad mõtlevad kõik endale väga karmiks. Tuleb individuaalselt jälgida,“ rääkis Ere Tuuna. Tema sõnul on kokkuvõttes elu säilitamine tähtsam, kui usunõuete täitmine. Samuti rõhutas ta, et oluline on teada, et erandolukorras on islamiusulistele kõik lubatud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708