Margus Lember: residentuuri pikendamine on vajalik

Enamiku kolme- ja nelja-aastaste residentuuriprogrammide pikendamise vajadus on ilmselge, seda seisukohta jagavad nii TÜ erialakliinikud, erialaseltsid kui ka rahvusvahelised eksperdid, kinnitas TÜ meditsiiniteaduste valdkonna dekaan Margus Lember.

Dekaani sõnul on uued programmid TÜ poolt heaks kiidetud ja valmisolek on neid koheselt rakendada. Mitu aastat kestnud ettevalmistusi on tehtud tihedas koostöös sotsiaalministeeriumiga.

"Seda kummastavam oli ministri poolt Tartu Ülikoolile saadetud kiri, milles nüüd kinnitati, et sotsiaalministeerium residentuuri pikendamist ei toeta," selgitab lember. Tegemist on tema hinnangul riigivõimu otsusega, kus asjatundjate hinnangud ning ministeeriumi enda varasemad seisukohad on hüljatud. "Eestis on residentuuride kestused ühed lühimad Euroopas ega vasta paljudel erialadel Euroopa erialaorganisatsioonide kvaliteedinõuetele väljaõppe kestuse osas. Niipalju siis teadmistepõhisest Eestist." 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.