17. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kantsler pediaatrite kaotamisest maakondades: see ei oleks kokkuhoid

Sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske,
Foto: Raul Mee
Kantsler Marika Priske rõhutas maakondliku pediaatriateenuse võimalikust kaotamisest kõneldes, et patsiendid ei tohiks ise teenuse järele sõitma hakata – see ei oleks kokkuhoid.

Kuressaare haigla juht Märt Kõlli kinnitas, et nad ei kavatse lastearsti vastuvõttudest mingil juhul loobuda, kirjutas Saarte Hääl."Rahu, ainult rahu," ütles Kõlli ja rõhutas, et lastearsti ambulatoorsed vastuvõtud ei kao kuhugi, sest Saaremaal on kohapeal olemas väga hea spetsialist ja sealsed lapsevanemad ei pea muretsema.Ülle Käsk on Saaremaa ainus täiskohaga pediaater, kellel on abiks veel üks poole kohaga lastearst. Kahe peale on nende vastutusalas Saaremaal ligi 6500 last.Sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske ütles eilses Kuku raadios, et ministeeriumis vaadatakse haigekassa sellisele seisukohale kriitiliselt."Esimene pingutus peaks olema abiandmine kohapeal. Kas siis inimene on maakonnahaiglas põhikohaga palgal või on ta osalise koormusega ja ta käib seal, see on praktilise töökorralduse pool, aga patsiendid ei tohiks sõitma hakata," rääkis kantsler. See ei ole kokkuhoid, rõhutas ta. "Ühiskondliku kulu koht on see, mida me peame hakkama vaatama. Kui haigekassa hoiab jupikese kokku arsti töötasult, aga kõik ülejäänud kulutavad transpordile ja tööaega, siis see ei ole aktsepteeritav lahendus," kinnitas Priske.Haigekassa esindaja ütles eile "Aktuaalses kaameras", et praegu ei ole siiski plaanis pediaatreid maakonnahaiglatest kaotada ning teenust osutatakse edasi nii nagu seda seni on tehtud. Selle aasta esimesel poolaastal ostab haigekassa pediaatriateenust üldhaiglate lepingutes alamerialana ja teisest poolaastast viib selle mahu, täpselt planeeritud mahus, sisehaiguste põhieriala alla.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708