17 juuni 2016 09:30
Uudised
Ainult tellijale

Kantsler pediaatrite kaotamisest maakondades: see ei oleks kokkuhoid

Sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske,  Foto: Raul Mee

Kantsler Marika Priske rõhutas maakondliku pediaatriateenuse võimalikust kaotamisest kõneldes, et patsiendid ei tohiks ise teenuse järele sõitma hakata – see ei oleks kokkuhoid.

Kuressaare haigla juht Märt Kõlli kinnitas, et nad ei kavatse lastearsti vastuvõttudest mingil juhul loobuda, kirjutas Saarte Hääl."Rahu, ainult rahu," ütles Kõlli ja rõhutas, et lastearsti ambulatoorsed vastuvõtud ei kao kuhugi, sest Saaremaal on kohapeal olemas väga hea spetsialist ja sealsed lapsevanemad ei pea muretsema.Ülle Käsk on Saaremaa ainus täiskohaga pediaater, kellel on abiks veel üks poole kohaga lastearst. Kahe peale on nende vastutusalas Saaremaal ligi 6500 last.Sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske ütles eilses Kuku raadios, et ministeeriumis vaadatakse haigekassa sellisele seisukohale kriitiliselt."Esimene pingutus peaks olema abiandmine kohapeal. Kas siis inimene on maakonnahaiglas põhikohaga palgal või on ta osalise koormusega ja ta käib seal, see on praktilise töökorralduse pool, aga patsiendid ei tohiks sõitma hakata," rääkis kantsler. See ei ole kokkuhoid, rõhutas ta. "Ühiskondliku kulu koht on see, mida me peame hakkama vaatama. Kui haigekassa hoiab jupikese kokku arsti töötasult, aga kõik ülejäänud kulutavad transpordile ja tööaega, siis see ei ole aktsepteeritav lahendus," kinnitas Priske.Haigekassa esindaja ütles eile "Aktuaalses kaameras", et praegu ei ole siiski plaanis pediaatreid maakonnahaiglatest kaotada ning teenust osutatakse edasi nii nagu seda seni on tehtud. Selle aasta esimesel poolaastal ostab haigekassa pediaatriateenust üldhaiglate lepingutes alamerialana ja teisest poolaastast viib selle mahu, täpselt planeeritud mahus, sisehaiguste põhieriala alla.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele, mis ei nõua meedikukoodi
 • Meedikukood annab ligipääsu ajalehele PDF-ile
 • Meedikukood annab ligipääsu ajakirja Meditsiin Fookuses PDF-ile
 • Tellimus sisaldab Meditsiiniuudiste uudiskirja
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

  Meditsiiniuudised.ee toetajad:

  Kadi Heinsalu
  Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
  Aet Trisberg
  Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
  Violetta Riidas
  Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
  Siret Trull
  Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
  Karin Tamm
  Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
  Maarja Kõrv
  Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708