Õdede erialaõppes avatakse neli spetsialiseerumissuunda

Tartu Tervishoiu Kõrgkool avab sügisel spetsialistiõppe kõikides valdkondades, kus Eestis õdede erialakoolitus lubatud on: intensiivõenduses, kliinilises õenduses, terviseõenduses ja vaimse tervise õenduses.

Intensiivõe õppe läbinud Pille Tammpere tõdes, et erialaõpe andis talle sügavamad ja laiemad teadmised ? see õpetas leidma seoseid patsiendi, tema kaebuste ja võimalike põhjuste vahel ning valima sobivaimat käitumistaktikat. „Ma õppisin töötama erinevates kliinilistes keskkondades ja meeskondades, ning seeläbi on paremad nii minu kliinilised oskused kui ka probleemide lahendamise oskused. Tunnen end kindlamana nii patsiendile abi osutamisel kui ka tema juhendamisel ja õpetamisel,“ lisas ta.

Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis on eriõdesid koolitatud juba kümme aastat, ent seni on õpe igal aastal avatud paaril spetsialiseerumissuunal. Õdede erialakoolitusele saavad õppima tulla vaid kutsealase kõrghariduse ja töökogemusega õed, koolituse käigus läbitakse üheaastane erialamoodul. Õppetöö toimub üldjuhul kaks korda kuus kahe-kolmepäevaste tsüklitena, kuni kaks kolmandikku õppemahust on iseseisev töö — seega on see juba töötavatele õdedele ideaalne võimalus huvipakkuvas valdkonnas teadmiste hankimiseks.

Pille Tammpere, kes nüüd koolitab Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis õppejõuna ise intensiivõdesid, viitas, et õpe on suunatud neile, kes on aasta või kaks töötanud õena kliinilise, vaimse tervise, intensiivõenduse või terviseõenduse valdkonnas.  „Kui Sinus on veidi ka õpetaja ja juhi omadusi ning Sul on piisavalt aega ja tahtmist õppimiseks, siis oled sobiv kandidaat eriõe õppes osalemiseks,“ märkis ta.

Vastuvõtt (loe täpsemalt www.nooruse.ee/vastuvott) erialakoolitusele algas 27. juunil, kokku on õdede erialakoolitusele 60 õppekohta.

Samas võtab kõrgkool vastu 156 tudengit õdede põhiõppesse. 2017. aasta alguses alustab Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis ka õdede tsükliõpe, kuhu võetakse vastu 26 õppijat, kes saavad rakenduskõrghariduse 3,5 aasta jooksul üle nädala õppetööga tegeledes.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.