26. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CPAP võib uneapnoega patsientidel parandada glükeemilist kontrolli

Hingamisteede püsiva positiivrõhu aparaat ehk CPAP.
Foto: Wikipedia
Hingamisteede püsiva positiivrõhu aparaat ehk CPAP näib parandavat glükeemilist kontrolli patsientidel, kellel on obstruktiivne uneapnoe (OSA) ja 2. tüübi diabeet, mis pole korralikult kontrolli all.

Sellisele tulemusele jõuti uuringus, mille tulemused avaldati Ameerika Torakaalseltsi ajakirjas American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. "CPAP mõju obstruktiivse uneapnoe ja 2. tüübi diabeediga patsientide glükeemilisele kontrollile: randomiseeritud kliiniline uuring" oli tõenäoliselt esimene sellist tüüpi randomiseeritud kontrollitud uuring.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708