Sotsiaalkomisjon arutab haigekassa eelarve täitmist ja tulevikku

Haigekassa juht Tanel Ross.
Haigekassa juht Tanel Ross.

Kell 12 alanud riigikogu sotsiaalkomisjoni avalikul istungil on arutlusel haigekassa eelarve täitmine ja tulevikuprognoosid. Hetkel annab haigekassa seisust ülevaate haigekassa juht Tanel Ross.

Sotsiaalkomisjoni esimehe Aivar Koka hinnangul tuleks haigekassal 33 miljoni suurusele ülekulule lahendusi otsides analüüsida võimalikke kokkuhoiukohti. „Haigekassal oleks vaja teha kulude analüüs, et välja selgitada, kas tervishoius tehakse topeltkulutusi või kulutatakse rohkem, kui vaja. Samuti oleks vaja analüüsida, kas viimasel ajal läbiviidud reformid on end õigustanud,“ ütles Kokk ning tõi näitena haiglate rahastamise põhimõtete ning e-tervise süsteemi toimimise analüüsi vajaduse.

„Analüüside põhjal on võimalik teha otsuseid, kuidas lahendada tekkinud ülekulu ja tagada tervishoiu pikaajaline jätkusuutlikkus. Kindlasti ei tohiks aga kärpida ravimahtusid või lükata edasi tervishoiutöötajate palgatõusu, sest need kokkulepped on sõlmitud ja kokkulepetest tuleb kinni pidada,“ lisas Kokk.

Haigekassa teatel oli haigekassa 2016. aasta esimese poolaasta eelarve ülekulu 33 miljonit eurot. Riigieelarves oli aga arvestatud, et haigekassa eelarve jääb tänavu ligi üheksa miljoni euroga miinusesse. Haigekassa tulemit mõjutasid peamiselt tervishoiuteenuste, ravimite hüvitiste ning ajutise töövõimetuse hüvitiste kasv.

Sotsiaalkomsjoni istungil osalevad ka tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ning haigekassa esindajad.

Otseülekannet saab jälgida siit ning hiljem on istung järelvaadatav siit.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.