Diana Ingerainen: perearst kannab endas järjepidevust

Perearstide seltsi juht Diana Ingerainen.
Perearstide seltsi juht Diana Ingerainen.

Tänavu 25. juubelit tähistava perearstide seltsi juht Diana Ingerainen toob välja, et perearstid saavad anda patsientidele kindlustunde ebajärjepidevas tervishoius.

Diana Ingerainen leiab, et tänane tervishoiukorraldus on jõudnud etappi, kus on vaja muutust, mida ootavad nii arstid kui patsiendid: „Mugavad sambad – tükipõhine rahastamine, sotsiaalmaksust tervishoiukulude kandmine - mis on meid aastaid teeninud, on kõikuma hakanud. Rahastamismudelit tuleb muuta, sest pikas perspektiivis see ei toimi.“

„Perearstiabi analüüsimine toimub erinevatel tasanditel ning perearstide jaoks on aastakonverents koht, kus plussid ja miinused üle vaadata. Tehakse ettekandeid nii tuleviku kui hetkeolukorra vaates vormilises ja sisulises pooles,“ selgitab Ingerainen.

Perearstide eesmärk on pakkuda kvaliteetset perearstiabi, mis annaks rahvale kvaliteetseid eluaastaid. „Perearsti töö on leida tasakaal patsiendi soovide ja reaalse tervisevajadusega. See on keeruline. Eriti kui ühiskond hindab õigeks vaid kättesaadavust, kvaliteedi osas ei ole huvilisi isegi diskussiooniks,“ ütleb Ingerainen.

Perearstid kogunevad täna ja homme Rakveres toimuvale traditsioonilisele perearstide konverentsile.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.