Autor: Violetta Riidas • 26. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üks rida haigekassa eelarvest vähemaks

Haigekassa juht Tanel Ross.
Foto: Andres Haabu/ÄP
Haigekassa eelarve miinus on viinud meedikute hoiatusstreigini, mis toimus 20. septembri hommikul. Raha on puudu, aga üks eelarverida, mis suurt kahjumit tekitas, on ajutise töövõimetuse hüvitised. Aastaid on räägitud selle kulu üleviimisest töötukassasse, mingit otsust pole aga kunagi tehtud.

Kuigi töötavaid kodanikke jääb aasta-aastalt vähemaks, hüvitistele kulutatud summad suurenevad. Ajutise töövõimetuse hüvitisi kulutati I poolaasta lõpuks 7,1 miljonit eurot rohkem kui planeeritud. See on demograafiliste suundumuste tulem, kus tööealisi jääb üha vähemaks ja elanikkond vananeb. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708