Galerii: algasid arstiteaduskonna päevad

Konverentsi avas TÜ farmakoloogia ja toksikoloogia professor Aleksandr Žarkovski.
Konverentsi avas TÜ farmakoloogia ja toksikoloogia professor Aleksandr...

Sel nädalal koguneb Tartusse Tartu ülikooli arstiteaduskonna 384. aastapäevale üle 200 osaleja nii Eestist kui ka välismaalt, et arutleda psühhiaatria ja psühhofarmakoloogia valdkonna teemadel.

Täna, 14. oktoobril toimus biomeedikumis konverents „Psühhiaatria ja psühhofarmakoloogia: Emil Kraepelin 160 ja Lembit Allikmets 80“, kus lisaks TÜ väljapaistvamatele teadlastele esinevad ka tunnustatud väliskülalised.

Konverentsi avas farmakoloogiaprofessori Oswald Schmiedeberg loenguga TÜ farmakoloogia ja toksikoloogia professor Aleksandr Žarkovski, kes rääkis uutest arengutest neuropsühhiaatriliste haiguste ravimisel.

Loengu lõpus anti professor Žarkovskile üle Schmiedebergi mälestusmedal pikaajalise silmapaistva farmakoloogiaalase teadustööga tegelemise eest.

Ettekande pidas ka Saksamaal asuva Max Plancki instituudi praegune direktor ja neuroteadlane Elisabeth Binder, kelle teadustöö keskendub psühhiaatriliste häirete diagnoosimisele ja ravile. Max Plancki instituut on esimene omataoline psühhiaatria instituut maailmas, mis avati 1917. aastal just Emil Kraepelini eestvedamisel.

Täna õhtul toimuval dekaan Margus Lemberi vastuvõtul TÜ muuseumi valges saalis antakse kätte Tartu ülikooli arstiteaduskonna medalid, Tartu ülikooli väikesed medalid, SA TÜ kliinikumi teadustöö preemia, emeriitprofessor Marika Mikelsaare üliõpilasteaduse tunnustamise fondi stipendium ning tunnustatakse teaduskonverentsi parimaid.

Galerii

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.