6. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülivarjane diagnostika päästab liigeseproteesi vajadusest

Foto: Arno Mikkor
Hiljutine uuring, mille tulemusi esitleti Ameerika Meditsiinifüüsikute Assotsiatsiooni 58. aastakonverentsil, on näidanud, et uus diagnostikatehnoloogia, mille abil mõõdetakse luu tervist mikroskoopilisel tasandil, võib aidata arstidel tuvastada osteoartriiti juba algstaadiumis ja viia uute ravimeetodite väljatöötamiseni.

“Tehnoloogia, mida me praegu välja töötame, võimaldab meil vaadelda väga täpselt luu võrgusarnast mikrostruktuuri (trabekulaarset luud), mida pole seni olnud võimalik hinnata,” ütles Wojciech B. Zbijewski (PhD), meditsiinifüüsik ja Baltimore’i Johns Hopkinsi Ülikooli biomeditsiinitehnoloogia osakonna teadur.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708