Autor: Violetta Riidas • 7. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Usaldusarstid leiavad enim vigu ravidokumentides

Foto: Scanpix/Caro
Haigekassa usaldusarstid on enim probleeme täheldanud ravidokumentide täitmisel ja kodeerimisel, saatekirjade vormistamisel ning ravijuhendite jälgimisel.

Haigekassa partnerihalduse osakonna juhi Maivi Parve sõnul on üldiseid trende tervishoiuasutuste töö kohta keeruline välja tuua, kuna iga kontroll, sh sihtvalik on keskendunud mingile konkreetsele teemale ja kontrolli kriteeriumid valitakse lähtuvalt eesmärgist. “Enamlevinud probleemid on ravidokumentide ja raviarvete täitmise ja kodeerimise puudused. Samuti puudulik saatekirjade vormistamine ja ravijuhendite ebatäpne jälgimine,” kirjeldas Parv. Ta lisas, et samas on tuvastatud ka eksimuste puudumist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708