Aasta meditsiinilogopeed annab keeletule kõne ja kõritule hääle

Pildi PERH-i anesteesiakliiniku juhataja dr Valdo Toome ning pea- ja kaelakirurgia osakonna logopeed Veronika Raudsalu koolitusel "Trahheostomeeritud patsiendi multidistsiplinaarne käsitlus"
Pildi PERH-i anesteesiakliiniku juhataja dr Valdo Toome ning pea- ja...

Eesti Logopeedide Ühing tähistas 18. novembril 28. sünnipäeva. Ürituse raames tunnustati juba neljandat korda ka silmapaistvaid logopeede.

Meditsiinilogopeedide preemia pälvis sellel aastal SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) kliiniline logopeed Veronika Raudsalu.

Kui üldiselt teatakse logopeede Eestis kui R-hääliku seadjaid, siis Veronika Raudsalu on väga hea näide sellest, et tänapäeval on logopeedi teadmised, oskused ja vastutus kordades suuremad ning varasemalt pigem pedagoogika alla liigitunud eriala on sarnaselt läänemaailmale liikumas aina rohkem ka meditsiini suunas.

Veronika on aastaid kindlameelselt ja pühendunult aidanud kaasa logopeedia arendamisele Eestis. Väga hea suhtleja ja tugeva missioonitundega spetsialistina on ta alati valmis oma spetsiifilisi teadmisi jagama nii üliõpilaste, kolleegide kui ka siduserialade spetsialistidega.

Lõppeval aastal paistis Veronika Raudsalu eriti silma sellega, et oli septembris PERH-i ja Brisbane Prince Charles Hospital The Critical Care Research Group´i koostöös toimunud 5-päevase meeskonna kompetentsikoolituse "Trahheostomeeritud patsiendi multidistsiplinaarne käsitlus" üks eestvedajaid.

Koolitajateks olid maailmas tunnustatud juhtivad spetsialistid Austraaliast, nende seas ka Eestist pärit logopeed Anna-Liisa Sutt.

Koolitus põhines trahheostomeeritud patsiendi tervikliku käsitluse innovaatilistel uuringutulemustel, andis süsteemseid teoreetilisi teadmisi ning praktilisi oskusi arstidele, õdedele, füsioterapeutidele ja logopeedidele.

Igapäevaselt tegutseb aasta meditsiinilogopeed PERH-i pea- ja kaelakirurgia keskuses. Tema patsientidesks on erinevas vanuses ja seisundis haiged. Märksõnad, mis Veronika Raudsalu tööd iseloomustavad on näiteks düsfaagia, düsfoonia, larüngektomeeritud ja trahheostomeeritud haiged.

Lisa kommentaar

  • Maarja Heina
    Eesti Logopeedide Ühingu meditsiinilogopeedide esindaja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.