Toomas Tamsar nõuab haigekassa nõukogus võrdset kohtlemist

Töötukassa nõukogu juht Toomas Tamsar.
Töötukassa nõukogu juht Toomas Tamsar.

Eesti Tööandjate Keskliidu juht Toomas Tamsar pole rahul haigekassa nõukogu koosseisu moodustamisega

Toomas Tamsar pöördus tervise ja tööminister Jevgeni Ossinovski poole ettepanekuga nimetada tööandjate organisatsioonide esindajana uueks Haigekassa nõukogu liikmeks Ivo Saarma.

Tööandjad said selle peale ministril vastuse, et nõukogu koosseisu ei peaks kuuluma otseselt seotud tervishoiussektori osapooli ja et sotsiaalministeerium on ette valmistamas Eesti Haigekassa seaduse muudatusi eesmärgiga vähendada nõukogu liikmete arvu ning kehtestada neile täiendavaid nõudeid. Samas märkis minister, et ei plaani praeguste nõukogu liikmete tagasikutsumist. 

Tamsare sõnul peab Eesti Tööandjate Keskliit igati mõistlikuks kavandatavate muudatuste tegemist regulatsioonis, mis puudutab haigekassa nõukogu, kuid ei nõustu ministri seisukohaga, mis puudutab praegusi nõukogu liikmeid.

"Meile on oluline sotsiaalpartnerite võrdne kohtlemine ning seepärast leiame, et haigekassa nõukogust tuleks kutsuda tagasi ka teiste organisatsioonide esindajad, kes on otseselt tervishoiusektori seotud osapooled või nimetada nõukogu liikmeks Eesti Tööandjate Keskliidu pool pakutud isik kuni vastavate muudatuste tegemiseni õigusaktides," kirjutas Tamsar.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.