Autor: Kadi Heinsalu • 2. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soodusnimekirja tõttu anti üks ravim kohtusse

Ehkki sotsiaalministeeriumi soodusravimite komisjon arvas ühe hüpertensiooniravimi kalli hinna tõttu nimekirjast välja, andis ravimitootja esindaja kohtu poole pöördumine sellele esialgse õiguskaitse raames võimaluse nimekirjas edasi olla.

Tegemist on Boehringer Ingelheimi hüpertensiooniravimiga MicardisPlus, mis ravimiinfo järgi maksab apteekides umbes 11 eurot ja mille piirhind on 4,48 eurot. Hetkel ravimiinfos sellele ravimile soodustust ei näita. Esmaspäevast, 2. jaanuarist on aga ravimil (ajutiselt) endine soodustus tagasi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099