Autor: Triin Tabur • 4. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metspalu: ligi 20 aasta tagune idee on saamas teoks

Eesti Geenivaramu direktor Andres Metspalu
Foto: Postimees/Scanpix
Tartu Ülikooli Eesti Geenivaramu direktori akadeemik prof Andres Metspalu sõnul on alanud aasta varamu jaoks murranguline, kuna juba sel sügisel saavad geenidoonorid küsida, mida geenikaardist nende kohta välja võib lugeda.

Prof Metspalu sõnul on alanud aasta TÜ Eesti Geenivaramule väga oluline, sest suveks saavad kõik ligi 52 000 geenidoonorit oma geenikaardi, millel on  uuritud ligi 700 000 genoomivarianti, millest sõltub suurel määral see, millised me oleme, millised haigused meid ähvardavad ja millised ravimid sobivad paremini.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099