Haigekassa jättis kollektiivleppe ootuses osa palgaraha tagavaraks

Haigekassa nõukogu kogunemine 13. jaanuaril.
Haigekassa nõukogu kogunemine 13. jaanuaril.

Haigekassa nõukogu kinnitas reedesel koosolekul haigekassa 2017. aasta eelarve, mille kogumaht on 1,1 miljard eurot. Praegu on eelarves arvestatud eelmise aasta palkadega, kuid reservis on veel 23 miljonit eurot, mida saab kollektiivleppe sõlmimisel palgakomponendina kasutada.

Haigekassa kommunikatsiooniosakonna juhataja Katrin Romanenkovi sõnul võeti eelarve vastu selliselt, et teenuste hindades on arvestatud möödunud aasta palgakomponent. "Kollektiivleppe läbirääkimisi või selle võimalusi haigekassa nõukogu otsus ei puuduta – sest lepe sõlmitakse nö meist sõltumatult. Kui uus kollektiivleping sõlmitakse, arvestatakse uus palgakomponent koheselt ka hindadesse," selgitas Romanenkov.

Seega selle aasta eelarves on palgakomponent sama, mis eelmisel aastal ja kui tuleb uus kollektiivlepe uute numbritega, siis muudetakse selle aasta eelarves kohe ka palgakomponenti. 

Romanenkov lisas, et see raha on arvestatud haigekassa eelarves nö reservis. "Lihtsamalt öeldes, haigekassa nn suurde eelarvesse on raha planeeritud, aga ta hetkel ei kajastu tervishoiuteenuste hindades, vaid reservi real on 23 miljonit eurot."

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.