Viigimaa: Ainult kliiniline töö on piiratud

Teaduspreemia kandidaat kardioloog Margus Viigimaa.
Teaduspreemia kandidaat kardioloog Margus Viigimaa.

Meditsiiniuudised uuris, mis motiveerib riigi teaduspreemia kandidaati, Põhja-Eesti Regionaalhaigla kardioloogiapolikliiniku südametervise kabineti ülemarst-kardioloogiakeskuse teadusjuht Margus Viigimaad lisaks pingelisele arstitööle veel ka teadusega tegelema.

Margus Viigimaa: "Ma esitasin noore arstina sageli omale selle küsimuse, et miks ma teadusega tegelen. Igapäevane ravitöö on põnev kuid oma piirangutega, kuid teadus annab suurema vabaduse püstitada küsimusi ja neile lahendusi otsida.

Minu teadustöö on alati olnud kliinilise tööga seotud. See on selline omamoodi sümbioos, kus üks toetab teist. Ja eks ma tahaks ise ka midagi anda ja uute ravi- ja diagnostikameetodite otsimine on väga põnev.

Teaduses on üks asi muidugi kohalik tegevus ja teine rahvusvaheline. Kuid neid rahvusvahelisi uurimistulemusi tuleb ju kohalikesse oludesse tuua.

Tegevarstid on küll väga koormatud, kuid väga tore oleks, kui praegusest rohkem arste leiaks tee teaduse juurde. Meil on väga kõrgel tasemel geneetika, aga ka kliinilise teadusega võiks rohkem tegeleda. Soomes on selleks head mudelid ja arstid saavad teaduse eesmärgil USAs käia, kuid Soomes on ka arste rohkem kui meil."

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.