Autor: Meditsiiniuudised • 7. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üksmeele võimalus tervishoiu sektoris

Foto: Anti Veermaa
Tervishoiusektori jaoks on 2017. aasta alanud heitlikult. Mullusest tuli uude aastasse kaasa mõnede erialade esindajate pahameel tervishoiuteenuste loetelu ja hindade uuendamisega, lisaks selgus eelmisel nädalal, et tervishoiutöötajate ja tööandjate lepitus vilja kandnud ei ole.

Meditsiiniuudiste toimetuse arvates tasub kaaluda tervishoius oma lepitaja palkamist. Haigekassa räägib lepingupartneritega igal aastal läbi, et raviteenuste loetelu ja hinnad adekvaatselt uuendatud saaks. Enamikul erialadel saabki enamvähem kõik uuendused üksmeeles sisse viidud. Sel aastal läksid aga läbirääkimised mõne eriala puhul nii teravaks, et paiskusid kinniste uste tagant avalikku ruumi. Haigekassa ütleb, et kõigile ja kõiges ei ole lihtsalt võimalik vastu tulla. Erialade esindajad teatavad omalt poolt, et haigekassa ei mõista lõpuni nende vajadusi ja seisukohti.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099