Autor: Mirjam Esperk • 11. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikontroll: käitumishäirega lapsed tihti ei jõuagi ravile

Foto: Andras Kralla/ÄP
Riigikontrolli tulemusauditi osakonna audiitor Pille Kuusepalu sõnul ei jõua pooled lapsed arsti juurde, kuhu nad on suunatud. Eriti kurb on olukord käitumishäiretega laste puhul.

Mullu sügisel lõppenud riigikontrolli auditis uuriti ka laste õigeaegset ravile suunamist. Vaadeldi 1000 lapse tervisekaarti 2014. aasta kohta. Umbes 50% lastest, kellel oli kaardile märgitud vajadus minna arsti juurde, sinna ei jõudnud. Lastepsühhiaatrite hinnangul aga ei saanud õigel ajal ravi 71% käitumishäiretega ja 63% söömishäiretega lastest ning täheldati, et ravi pole järjepidev.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099