Haigekassa tõhustab järelvalvet lepingupartnerite üle

Haigekassa esitas 17. märtsil politseile süüteoteate, et uurida Pealtnägija saates esitatud väiteid ning dokumente meditsiiniseadmeid müüvate ettevõtete pettuste osas.

"Me suhtume esitatud väidetesse väga tõsiselt ning seisame selle eest, et politsei uurimise ning haigekassa menetluse käigus tuvastatud võimalikud kahjud saaksid täielikult hüvitatud," seisis haigekassa teates.

Samuti kinnitati, et samaaegselt viiakse läbi ka uus täiendav kontroll lepingupartnerite juures ning langetatakse konkreetseid lepingulisi suhteid puudutavad vajalikud otsused.

"Haigekassa on juba pöördunud kõikide lepingupartnerite poole, kes müüvad ortoose ehk meditsiiniseadmeid, nõudega kontrollida üle partneripoolne müügitehingute dokumentatsioon. Oma menetluste tulemustest teavitame kohe nende selgumisel. Võimaliku pettuse eest ei ole keegi täielikult kaitstud, kuid teeme kõik meist sõltuva nende kahetsusväärsete riskide vähendamiseks.

Järelvalvet tõhustatakse

"Alates maist ning osana meie jätkuvalt tõhustatavast järelevalvest, sõlmitakse meditsiiniseadmete müüjatega uued lepingud, milles sätestatakse senisest oluliselt ulatuslikumalt haigekassa lepingulise järelevalve õigused," seisis teates.

Uute lepingute eesmärk on muuhulgas võimaldada haigekassale suurem ligipääs toodete müügiga seotud dokumentidele, kontrollimaks nende vastavust õigusaktidele ja lepingule, sh kindlustatutele esitatud arvetele.

Igal juhul tagame meditsiiniseadmete, sh ortooside kui ravikindlustusega kaetud oluliste toodete kättesaadavuse meie kindlustatutele.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.