Galerii: Pelgulinnas avati kauaoodatud perepalatid

Ka see väike inimene tuli suurtele tänu avaldama perepalatite võimaluse loomise eest.
Ka see väike inimene tuli suurtele tänu avaldama perepalatite võimaluse loomise ...

LTKH Pelgulinna sünnitusmajas avati täna Baltimaades ainulaadsete vastsündinute intensiivravi perepalatite uksed.

Kui varem olid kõik intensiivravi vajavad beebid ühes suures palatis koos ja vanemad ei saanud pidevalt nende juures viibida, siis vastsündinute osakonna hiljutise renoveerimise tulemusena on Pelgulinna sünnitusmajas valminud kuus perepalatit intensiivravi vajavate vastsündinute ja nende vanemate jaoks.  

Avamisel lausus avasõnad tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. Sõnavõtu tegid ka Tallinna abilinnapeal Merike Martinsonilt, Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Imbi Moks, Pelgulinna sünnitusmaja juhataja Piret Veerus.

„Mul on väga hea meel – mitte üksnes ministri, vaid ka kahe lapse isana –, et tänasest on Pelgulinna sünnitusmajas olemas intensiivravi perepalatid, mis võimaldavad perel olla kogu aeg vastsündinu juures. Suurema perekesksuse suunas peaks liikuma kogu meditsiinisüsteem ja kahtlemata on Pelgulinna sünnitusmaja paljudele eeskujuks,“ rääkis tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.

Tervituskõned tulid lastehaigla juhilt Katrin Lutsult, ITK naistekliiniku juhilt Lee Tammemäelt, terviseameti juhilt ja endiselt TÜ naistekliiniku juhilt Tiiu Arolt (kes on ka ise samas majas mõnd aega töötanud), lastearst Adik Levinilt ja paljudelt teistelt.

Pelgulinna sünnitusmaja intensiivravi perepalatite loomisest, töötajate koolitusest selleks ja imikute intensiivravist laiemalt saab lugeda täna, 18. aprillil ilmunud Meditsiiniuudiste paberlehest. Intervjuus avavad perepalatite loomise telgitaguseid ja räägivad vastsündinute intensiivravist laiemalt Pelgulinna sünnitusmaja vastsündinute osakonna juht Pille Saik ja sama osakonna ämmaemandusjuht Karin Allik. Lähiajal on intervjuu ilmumas täismahus ka mu.ee lehel, kus mõtteid jagab ka Pelgulinna sünnitusmaja juhataja Piret Veerus. 

Lisaks allolevale galeriile leiate avamisürituse pilte ka SIIT (fotode autor Ann Vaida).

Galerii

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.